Digitalisering

Digitalisering är en enorm trend inom tekniken. Dagligen använder vi oss av digitala lösningar. 

Vi har valt att dela in vårt erbjudande i tre delar:

  • Digitala tvillingar
  • Uppkopplade system
  • Produktionsuppföljning
 
Se nedan för mer information kring de olika delarna.

 

Digitala tvillingar

En digital tvilling är en kopia i datormiljö av något som finns i verkligheten. Det är en komplett, virtuell 3D-beskrivning där samtliga mekaniska och elektroniska komponenter, samt mjukvara ingår. Här simuleras och testas egenskaper, kvalitet och alternativa produktionsmöjligheter i realtid innan systemet har byggts i verkligheten. Detta innebär att stora besparingar kan ske både i tid och kostnader.

När vi tar fram en digital tvilling skapas många fördelar. Det är kostnadseffektivt, tidseffektivt och pedagogiskt. Vi kan i förväg se hur många komponenter, robotar och andra detaljer som behövs för att kunna konstruera maskinen i verkligheten. Detta möjliggör även att testa nya innovativa idéer.

TechTribe kan även vara en del av ditt digitala tvilling-projekt för att du skall lyckas med ditt projekt. Slutligen men inte minst erbjuder i olika utbildningar och support till användarna av Emulate3D.

Emulate3d-by-RA_horizontal

Produkter

Emulate3D-produkterna är effektiva tekniska verktyg för design, layoutarbete, förbättringar och implementering av automationsflöden. Emulate3D-tekniken sparar tid och pengar vid framtagning av högkvalitativa presentationer, att genomföra riktiga operativa analyser och i skapandet av robusta styrsystem.

Automationsprojekt går igenom olika faser från konceptframtagning, genom utveckling till implementering. På affärsnivån översätts detta till en fas före försäljning, en utvecklings- och byggfas och sedan en driftsättnings- och överlämningsfas. Var och en ställer olika krav på en dynamisk modelleringsprogramvara, så det finns Emulate3D-produkter som passar för var och en. Se de olika produktbeskrivningarna för att få veta mer.

När projekt utvecklas från presentationer till genomloppshastighetsanalyser och så småningom till installation och slutligen produktionsstart, eliminerar arbetsflödet som designats i Emulate3D-produkterna omarbetningar och minimerar risken för fel. Modeller som är byggda för presentationer kan utvecklas vidare för genomloppsanalys och systemdimensionering, och dessa kan i sin tur användas som grund för styrsystemstestning före drifttagning.

Emulate3D-tekniken är öppen för användarutveckling på ett sätt som gör den attraktiv för företag som vill implementera ett system för hela företaget.

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring våra tjänster och produkter? Välkommen att kontakta William eller Lars på mail eller telefon för djupare information. Du kan också fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

TechTribe-Profilbild rund svartvit 2
William Sjöberg

Automation Engineer
william.sjoberg@techtribe.se
+46 736-88 34 20

Techtribe svartvit 405x405 12
Lars Cardemar

Technical Sales
lars.cardemar@techtribe.se
+46 767-69 31 69