Essity Kanada

Utmaning

I Essitys fabrik i Kanada var en blöjmaskin i behov av uppgradering i form av nya moduler, programmering samt ny konstruktion. Eftersom produktionen uppgraderats klarade maskinen inte längre av det jobb som behövde utföras. Programmet behövde göras om från grunden.

Essity har sedan länge samarbetat med TechTribe i denna typ av projekt. När Essity stötte på problem längst vägen – mitt i pandemin och med rådande reserestriktioner – behövde den största delen av arbetet skötas på distans. Självklart innebar situationen viss försening för båda parter, men trots svårigheterna lyckades TechTribe att lösa problemen och leverera i tid.

 

Lösning

– Peter Christensen, Senior Specialist Machinery Safety & Motion Control på TechTribe, som tidigare har gjort den största delen av programmeringen för våra maskiner, satte upp allt på distans. Genom att testa olika metoder lyckades TechTribe leverera den nya programmeringen remote. De elektriska delarna, tekniken, uppstarten och de sista ändringarna gjordes på plats när restriktionerna hade lyfts. Den engagerade insatsen från TechTribe, både på distans och på plats, ledde till ett lyckat resultat, säger Julien Boudreau, fabriksprojektledare på Essity Kanada.

Resultat

– Maskinen har idag mycket bra effektivitet. Vi gjorde de slutgiltiga ändringarna i december och nu fungerar maskinen precis så som vi vill. Det är helt enkelt en framgångssaga. Maskinen fungerar utmärkt och vi sparade mycket pengar på att uppgradera den nuvarande maskinen i stället för att investera i en ny, vilket var vårt enda andra alternativ.

– Vi har alltid haft ett bra samarbete med TechTribe. De levererar alltid i tid, och trots tidsskillnaden har vi en god kommunikation. Vi har en långvarig relation som gynnar båda parter, säger Julien Boudreau.Om Essity Kanada
Fabriken ligger i Drummondville, Qc, Kanada och tillverkar olika inkontinensprodukter under varumärket TENA som säljs över hela världen. Fabriken i Drummondville har cirka 180 anställda och har varit i drift av Essity (tidigare SCA) i några decennier.