Digitala tvillingar

En digital tvilling är en kopia i datormiljö av något som finns i verkligheten. Det är en komplett, virtuell 3D-beskrivning där samtliga mekaniska och elektroniska komponenter, samt mjukvara ingår. Här simuleras och testas egenskaper, kvalitet och alternativa produktionsmöjligheter i realtid innan systemet har byggts i verkligheten. Detta innebär att stora besparingar kan ske både i tid och kostnader.

När vi tar fram en digital tvilling skapas många fördelar. Det är kostnadseffektivt, tidseffektivt och pedagogiskt. Vi kan i förväg se hur många komponenter, robotar och andra detaljer som behövs för att kunna konstruera maskinen i verklighet. Detta möjliggör även att testa nya innovativa idéer.

Vi på TechTribe använder oss av Emulate3D för att skapa digitala tvillingar.

Emulate3d-by-RA_horizontal

Tjänster

TechTribe erbjuder ett antal tjänster för att du som användare skall lyckas med att skapa digitala tvillingar. Det är allt från att skapa visualiseringar till att göra fullständiga virtuella drifttagningar av din automationslösning.

TechTribe kan även vara en del av ditt digitala tvilling-projekt för att du skall lyckas med ditt projekt. Slutligen men inte minst erbjuder i olika utbildningar och support till användarna av Emulate3D.

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring våra tjänster och produkter? Välkommen att kontakta Andreas på mail eller telefon för djupare information eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

TechTribe-AndreasSvensson
Andreas Svensson

Manager Electrical Automation
andreas.svensson@techtribe.se
+46 703 87 ​30 57

Produkter

Emulate3D-produkterna är effektiva tekniska verktyg för design, layoutarbete, förbättringar och implementering av automationsflöden. Emulate3D-tekniken sparar tid och pengar vid framtagning av högkvalitativa presentationer, att genomföra riktiga operativa analyser och i skapandet av robusta styrsystem.

Automationsprojekt går igenom olika faser från konceptframtagning, genom utveckling till implementering. På affärsnivån översätts detta till en fas före försäljning, en utvecklings- och byggfas och sedan en driftsättnings- och överlämningsfas. Var och en ställer olika krav på en dynamisk modelleringsprogramvara, så det finns Emulate3D-produkter som passar för var och en. Se de olika produktbeskrivningarna för att få veta mer.

När projekt utvecklas från presentationer till genomloppshastighetsanalyser och så småningom till installation och slutligen produktionsstart, eliminerar arbetsflödet som designats i Emulate3D-produkterna omarbetningar och minimerar risken för fel. Modeller som är byggda för presentationer kan utvecklas vidare för genomloppsanalys och systemdimensionering, och dessa kan i sin tur användas som grund för styrsystemstestning före drifttagning.

Emulate3D-tekniken är öppen för användarutveckling på ett sätt som gör den attraktiv för företag som vill implementera ett system för hela företaget.

Support

Om du behöver support kan du skapa ett supportärende genom att fylla i formuläret. En supportingenjör kommer sedan till återkomma till den angivna kontaktpersonen så snart som möjligt.

Vi reserverar oss för att vi inte alltid kan tillgodose behov av direkt akut hjälp, då våra supportingenjörer kan vara bokade.

E-post: support.e3d@techtribe.se