Digitala tvillingar

En digital tvilling är en kopia i datormiljö av något som finns i verkligheten. Det är en komplett, virtuell 3D-beskrivning där samtliga mekaniska och elektroniska komponenter, samt mjukvara ingår. Här simuleras och testas egenskaper, kvalitet och alternativa produktionsmöjligheter i realtid innan systemet har byggts i verkligheten. Detta innebär att stora besparingar kan ske både i tid och kostnader.

När vi tar fram en digital tvilling skapas många fördelar. Det är kostnadseffektivt, tidseffektivt och pedagogiskt. Vi kan i förväg se hur många komponenter, robotar och andra detaljer som behövs för att kunna konstruera maskinen i verklighet. Detta möjliggör även att testa nya innovativa idéer.

Vi på TechTribe använder oss av Emulate3D för att skapa digitala tvillingar.

Emulate3d-by-RA_horizontal

Tjänster

TechTribe erbjuder ett antal tjänster för att du som användare skall lyckas med att skapa digitala tvillingar. Det är allt från att skapa visualiseringar till att göra fullständiga virtuella drifttagningar av din automationslösning.

TechTribe kan även vara en del av ditt digitala tvilling-projekt för att du skall lyckas med ditt projekt. Slutligen men inte minst erbjuder i olika utbildningar och support till användarna av Emulate3D.

TechTribe kan hjälpa er med att visualisera och demonstera era systemförslag i en 3D-modell. Detta är ett mycket effektivt sätt att visa hur systemet kommer att se ut i en befintlig eller ny lokal. Det är även enklare att nå ut till fler utan att ha förkunskaper att läsa ritningar. Dessutom är det förberett för att kunna ta en VR-rundvandring och få ytterligare en dimension av den skapade 3D-modellen.

En 3D-modell är även perfekt för att tillsammans med ett team utveckla och förbättra lösningen på ett enkelt och effektivt sätt. Du kan importera CAD från ett brett utbud av standardformat, inklusive Autodesk Inventor, Real DWG, SOLIDWORKS och många fler.

Det går att skapa högkvalitativt marknadsmaterial från 3D-modellen, såsom renderade bilder och fly-through filmer.

 

TechTribe erbjuder 3D-simuleringstjänster för alla olika lösningar inom automatisering och materialhantering. Ni kan anlita TechTribe antingen som en extern resurs för att utveckla er simuleringsmodell eller låta TechTribe-teamet arbeta tillsammans med er.

Simuleringsmodeller kan utvecklas för att representera enstaka maskiner till komplexa automationsanläggningar – och allt däremellan!

Emulate3D-programvaruanvändare kan TechTribe utveckla ‘simuleringsfärdiga’ katalogbibliotek som representerar er specifika utrustning i ett simuleringsfärdigt tillstånd med enkel dra och släppa teknik.Besvara frågorna som inte tidigare har kunnat ställas

En simuleringsmodell kan användas för att tillhandahålla en oberoende och icke partisk utvärdering av ett systemförslag. I många fall svarar en simulering på de frågor som inte har ställts ännu!

 • Arbeta med TechTribe för att bevisa systemets funktionalitet och kapacitet.
 • Extrahera, sortera och analysera data från kritiska operationer.
 • Förstå potentiella flaskhalsar och markera områden för vidare utredning
 • Använd statistiska resultat för att ta bättre projektbeslut
 • Minska den totala risken som är förknippad med projektinvesteringar

TechTribe kan hjälpa kunder med leverans och utveckling av den specifika PLC Controls Testing-modellen, så att kunden kan fokusera enbart på utvecklingen av styrsystemet.

PLC Controls Testing-modeller levereras i en funktionell fysikbaserad 3D-miljö som är idealisk för virtuell driftsättning av ett styrsystem. En virtuell driftsättningsmodell utgör plattformen där styrsystemet kan anslutas, testas och felsökas innan den faktiska utrustningen byggts. TechTribe använder sig av programmet Emulate3D Controls Testing och är specialister som implementerar denna teknik. En virtuell representation av systemet utvecklas baserat på de faktiska systemspecifikationerna, styrsystemstypen och funktionella attribut som beskrivs av kunden. När den är klar är den virtuella modellen exakt det – en virtuell modell av den fysiska utrustningen. TechTribe kommer att leverera den färdiga modellen för virtuell driftsättning tillsammans med ett urval av Emulate3D Controls Testing & Runtime-licenser om detta krävs. För de kunder som redan använder en Emulate3D-mjukvarulicens, importerar du helt enkelt den virtuella modellen och börjar ansluta till din PLC via den inbyggda Tag Browser. Den virtuella modellen kan nu bli testutrustningen, där automationsingenjörer kan utveckla robust styrlogik och noggrant testa ett stort antal olika scenarier. Emulate3D-modeller kan anslutas till ett stort antal PLC: er och kan anslutas till andra tillverkares produkter via ett stort urval av industriella protokoll.


10 saker varför du skall sats på virtuell drifttagning
 1. Minskar drifttagnings- och testtid på plats
 2. Minskar garantikostnader
 3. Tar bort stora delar av drifttagningen av styrsystemet från projektets kritiska linje
 4. Tillåter att tester av styrsystemet startar tidigare i projektet
 5. Ökar styrsystemets kvalitet och minskar problem vid uppstart
 6. Gör funktionstesterna säkrare och förbättrar arbetsmiljön för automationsingenjören
 7. Förbättrar utbildning av operatörer och minimerar störningar i befintlig produktion
 8. Förbättrar relationen och kommunikationen mellan integratören och slutanvändaren
 9. Gör den totala projektlängden enklare att beräkna och prissätta
 10. Minskar risken i samband med investeringen, vilket gör det mer sannolikt att ytterligare investeringar i automatisering genomförs
TechTribe projektsupport skräddarsys exakt efter kundens önskemål och behov. Vi kan:
 • Fungera som en ledande projektresurs för kunder eller i en specialiserad roll
 • Tillhandahålla teknikverktyg och utbilda kundteam i applikation och användning
 • Utveckla specifika moduler och verktyg exklusivt för kunder
 • Genomför särskilda nyckelfärdiga projekt för kunder

Om du är en Emulate3Dprogramvaruanvändare som vill få ut mesta möjliga av Emulate3D-mjukvaruteknologin erbjuder TechTribe och Rockwell certifieringskurser.
Kurserna behandlar viktiga aspekter och moduler av programvaran för att säkerställa att användare inte bara förstår funktionaliteten utan också har tillgodogojorts sig utbildningens innehåll. Ett certifikat utfärdas efter genomförd kurs.

• Introduktionserbjudande

Emulate3D Introduction Workshop
Emulate3D Introduktion Workshop för genomgång av produktens huvudfunktioner. 3-veckors testlicens + 5 timmars online utbildning med en lärare.


• Utbildning för Emulate3D användare

Steg 1a – Emulate3D Utbildning Workshop Online
Kurs för upp till sex deltagare. 5-7 timmar online, 6-7 timmar med utbildningsvideos, + uppgifter med standard + licenserade specifika moduler.

Steg 1b – Emulate3D Utbildning Workshop On-site
Kurs för upp till fyra deltagare. Allmän introduktion 2h + Kundanpassad utbildning 6h.

Steg 2 – Emulate3D Utbildning – 2 timmar
Kundanpassad online utbildning/mentorskap för en mindre grupp för att kickstarta något projekt.

Steg 3 – Emulate3D Mentorskap – 2 timmar
Tjänst för att ge råd till användare som skapar specifika kataloger för egen utrustning, komplexa modeler och/eller script.

 

För mer information, vänligen kontakta TechTribe för att diskutera i detalj och påbörja ditt lärande.

Om du behöver support kan du skapa ett supportärende genom att fylla i formuläret nedan. En supportingenjör kommer sedan till återkomma till den angivna kontaktpersonen så snart som möjligt.

Vi reserverar oss för att vi inte alltid kan tillgodose behov av direkt akut hjälp, då våra supportingenjörer kan vara bokade.

TILL FORUMULÄRET

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring våra tjänster och produkter? Välkommen att kontakta Andreas på mail eller telefon för djupare information eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

TechTribe-AndreasSvensson
Andreas Svensson

Manager Electrical Automation
andreas.svensson@techtribe.se
+46 703 87 ​30 57

Produkter

Emulate3D-produkterna är effektiva tekniska verktyg för design, layoutarbete, förbättringar och implementering av automationsflöden. Emulate3D-tekniken sparar tid och pengar vid framtagning av högkvalitativa presentationer, att genomföra riktiga operativa analyser och i skapandet av robusta styrsystem.

Automationsprojekt går igenom olika faser från konceptframtagning, genom utveckling till implementering. På affärsnivån översätts detta till en fas före försäljning, en utvecklings- och byggfas och sedan en driftsättnings- och överlämningsfas. Var och en ställer olika krav på en dynamisk modelleringsprogramvara, så det finns Emulate3D-produkter som passar för var och en. Se de olika produktbeskrivningarna för att få veta mer.

När projekt utvecklas från presentationer till genomloppshastighetsanalyser och så småningom till installation och slutligen produktionsstart, eliminerar arbetsflödet som designats i Emulate3D-produkterna omarbetningar och minimerar risken för fel. Modeller som är byggda för presentationer kan utvecklas vidare för genomloppsanalys och systemdimensionering, och dessa kan i sin tur användas som grund för styrsystemstestning före drifttagning.

Emulate3D-tekniken är öppen för användarutveckling på ett sätt som gör den attraktiv för företag som vill implementera ett system för hela företaget.

Support

Om du behöver support kan du skapa ett supportärende genom att fylla i formuläret. En supportingenjör kommer sedan till återkomma till den angivna kontaktpersonen så snart som möjligt.

Vi reserverar oss för att vi inte alltid kan tillgodose behov av direkt akut hjälp, då våra supportingenjörer kan vara bokade.

E-post: support.e3d@techtribe.se